Om oss

Når hundekjøringa og mekking på alle slags hundekjøreting ble så tidkrevende at det ble lite tid til forberedelse til skoledagen, var det på tide å ta avgjørelsen: lærerjobb eller å gjøre hobbyen til yrke. Resultatet ble et års permisjon fra skolestua og Hundekjørerverkstedet ble etablert i den gamle sløydsalen på skolen som var leid som bolig. Stedet var Brunlanes ved Larvik og året var 1981.

Overivrig, full av pågangsmot og dårlig forretningssans produserte jeg pulker, sleder, vogner, kanoer, kløver, seler og alt det en hundekjører skulle kunne trenge. Det måtte gå galt. Resultatet ble mye arbeid og liten fortjeneste. Hundekjørerverkstedet ble da solgt og jeg startet opp igjen med seler som hovedprodukt. Alfa Skofabrikk leide halvparten av Seleverkstedets produksjon av vanlig hundeutstyr i årene fra 1995 og til fabrikken fikk nye svenske eiere i 2000. I dag er seler fremdeles hovedproduktet, men vi produserer også alt det andre …og mye mer.

I disse årene har det vært mange spennende oppgaver som utstyr til to store filmer: ”Tashunga” og ”Kjærlighetens kjøtere”. Seletøy til ekspedisjoner med hunder over Grønlandsisen, til Syd- og Nordpolen, Fra Norge gjennom Sibir til Japan, til Franz Josef Land, gjennom Alaska med Roger Leegaard, Sven Engholm, Carsten Blom Ruud, Kjetil Backen og Robert Sørlie.

I dag holder jeg til på Harestua, 40 km nord for Oslo langs riksvei 4, midt i ”sentrum”. Hit flyttet Seleverkstedet i begynnelsen av juni 2004. Innimellom den vanlige produksjonen som omfatter det meste av hundekjøreutstyret, utstyr til hunder generelt og mye spesialutstyr til yrkeshunder, finner jeg stadig på noe nytt. 35 års erfaring har gitt resultater.

I 1994 var Jan knyttet til Norges Hundekjørerforbunds utviklingsgruppe og startet da som den første med pulsmåling av hunder i arbeid. Siden det har det blitt pulsmåling av hunder og hester i alle livets situasjoner, samt deltakelse i forsking og støtte for hovedfagsoppgaver med pulsmåling av reinsdyr, hester, kuer og sauer. Mer om det kan du lese på sida om prosjekter og Jans blogg.

Åpningstider:
Seleverkstedet er egentlig en produksjonsbedrift og har derfor ikke kapasitet til å ha faste åpningstider. Åpningstidene legges ut til venstre på siden fra uke til uke. Kommer du langveis fra, så er det sikrest å ringe for å høre om vi har åpen butikk.

Firmainformasjon:
Firmanavn: Seleverkstedet
Innehaver: Jan Reinertsen

Besøksadresse:
Harestumoen 8B
2743 Harestua

Postadresse:
Pb 40
2716 Harestua

Telefon: (+47) 901 45 203
E-post: seleverkstedet@gmail.com

Org.nr: 953 595 796