Pulsprosjekt 3: Femundløpet 300km 2005

Troya er en alaskan husky på 2 år og betegnes av kjøreren som en god spann- og lederhund. Hun går i annet par (point) fra Røros til Femundtunet. Vi ser av pulskurven at  Troya hadde hastverk med å kommet ut av Røros. Etappen har en total stigning på 275m. Startintensiteten i den første halvtimen ut fra Røros er i gjennomsnitt på 298bpm (slag pr. minutt). Dette er for høyt dersom hunden skal kunne holde i 300 km. Den siste halvtimen før Langen har et gjennomsnitt på 266 bpm altså et fall på 32bpm.

Startintensiteten i et så langt løp er viktig fordi hunden må gjennom hele løpet trekke med seg de negative konsekvensene av en for høy åpningsintensitet. Det har vist seg gang på gang at dette straffer seg og hunden må ut av løpet. På Langen hadde Troya en hvil på ca. 3 timer før omstart. Om denne etappen sier kjøreren:" hun jobbet bra og jeg hadde ikke følelsen av at hun gikk for hardt".

Rett etter starten fra Langen begynner intensiteten å dale og den faller fra 270 bpm til 230 bpm som er intensiteten det siste stykket inn til Tufsingdalen. På denne etappen synes kjøreren at Troya jobbet jamnt og at han lot hundene selv styre intensiteten. På Tufsingdalen hvilte spannet i 30 minutter.

Så bærer det avsted til Femundtunet. Og nå har hun en jamn intensitet på 219 bpm. På Femundtunet ble det "takk for i dag" for Troya. Hun gikk ut pga hovne håndledd.