Pakking av kløv

Pakking av kløv

Irsk setter bærer Togo kløv

Hvordan skal kløven pakkes?

Det tyngste pakkes nærmest mulig hundens rygg, lavest mulig og lengst mulig fram. Pass på at ingen skarpe kanter eller spisse gjenstander vender inn mot hundens rygg.


Børst hundens rygg godt før du legger ut på tur slik at klumper, sand o.l. fjernes. Brystreima skal strammes så mye at hunden får det meste av tyngden på kroppens frampart.


Pakk høyre og venstre side likt og se til at veskene er like tunge. Om den ene vesken skulle være litt tyngre, juster med en liten stein ytterst i den andre. En kløv skal aldri stappes hard, men ha en litt «slapp» fasong slik at den former seg godt etter hundens kropp.Hvor mye kan hunden bære?

Hunden må være utvokst før du kan begynne å belaste den med kløv av en viss tyngde. Du kan bruke som en tommelfingerregel at en meget godt trent hund kan bære inntil 25% av sin egen vekt dersom terrenget er lett og turen ikke for lang.


Dette avhenger av hundens alder, styrke og kondisjon samt turens lengde og terrengets vanskelighetsgrad. Prøv deg fram og husk at i innlæringsfasen skal hunden ha det moro sammen med deg.


Tilbake til kløv-siden