Pinnebaksele

Pinnebaksele

Springer spaniel med pinnebaksele

Pinnebakselen kan kobles til Combiflex selen eller den regulerbare kombitrekk selen når du skal drive styrketrening av din hund med kjettingslep.


Pinnebakselen er den bakre delen av den den gamle fraktselen som ble mye brukt ved tyngre arbeid under gullgravertida i Alaska og seinere. Den egner seg som tillegg til Combiflex selen og regulerbar kombitrekksele når du ønsker å drive styketrening av din hund med kjettingslep. Den egner seg for tyngre trekk på grunn av det lave trekkpunktet. Hunden kan legge sin masse over trekkpunktet og «bende» slepet framover.


Denne seletypen brukes også til Weightpull trening og konkurranse hvor det er om å gjøre å trekke størst mulig vekt i forhold til kroppsvekta over ca. 12m. Den kalles da «weightpull sele» og er sydd i av et bredere band og halsen er mer understilt for at hunden skal kunne komme lavt ned med hodet uten å klemme igjen luftveiene i strupen.


Både Combiflex selen og den regulerbare kombitrekkselen har også den muligheten til å regulere halsens vinkling. Det er det som gjør disse selene så unike.


Pinnebakselen fåes kun i svart.


Tilbake til oversikt over alle selene